23948sdkhjf

Dubbelt kassaklirr för Kancera

Bolaget tar in miljonbelopp från nyemission och Vinnova-anslag.
En nyligen genomförd nyemission gav det Stockholmsbaserade forskningsbolaget Kancera ett kapitaltillskott på 22,1 miljoner kronor. Kancera utvecklar en ROR-hämmande substans för behandling av cancer. Nyemissionen övertecknades till 335 procent och styrelsen valde att utnyttja ett övertilldelningsutrymme för en separat emission riktad till större investerare med långsiktiga ägarambitioner.

- Pengarna ska primärt gå till att utveckla ROR-projektet och sekundärt till att investera i våra övriga projekt och leverera i dem, säger Thomas Olin, vd för Kancera.

Förra veckan fick bolaget även anslag av Vinnova för utvecklandet av sitt ROR-projekt. I projektet utvecklar bolaget syntetiska ROR-hämmare, mot tillväxtfaktorn ROR-1. Hämning av tillväxtfaktorn ROR-1 stoppar överlevnadssignaler i cancerceller, vilket leder till att cellens ämnesomsättning stryps. Studier vid Karolinska Institutet har visat att hämning av ROR har förmåga till eliminering av både leukemiceller och tumörer i bukspottskörteln.

I och med nyemissionen och Vinnovaanslaget har Kancera stärkt sin kassa med totalt 22,6 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203