23948sdkhjf

Miljonavtal för stamcellsforskning

Capricor Therapeutics och Janssen Biotech samarbetar i studie för att bota hjärtsjukdom.

Bioteknikbolaget Capricor Therapeutics har ingått ett samarbete med den amerikanska storkoncernen Johnson and Johnsons forskningsgren Janssen Biotech. Samarbets- och licensavtalet innebär att båda företagen tillsammans kommer att utveckla Capricor Therapeutics kliniska studieprogram för stamcellsterapi av hjärtsjukdomar. Bland annat kommer de att arbeta med fas II-studier för läkemedelskandidaten CAP-1002 vilken är en stamcellsterapi med adulta stamceller.


Stamcellerna kommer från donerad hjärtvävnad och expanderas i laboratorium med hjälp av en specialiserad process innan de införs direkt i patientens kransartär via en kateter.

Janssen Biotech kommer i första omgången att betala 12,5 miljoner dollar till Capricor Therapeutics, vilket motsvarar cirka 86,5 miljoner svenska kronor, i gengäld erbjuds Capricor Therapeutics, under 60 dagar efter att första halvårets uppföljningsresultat från fas II-studien gjorts tillgängliga, att teckna ett licensavtal för CAP-1002. Väljer de att teckna ett avtal får bioteknikbolaget delbetalningar på 325 miljoner dollar från Janssen Biotech, vilket motsvarar nära 2,3 miljarder kronor, samt royalties från försäljningen av en marknadsförd produkt.

Fas II-studien förväntas starta omgående och beräknas vara klar i mitten av 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109