23948sdkhjf

Modifierad mjölksyra mot marknaden

Forskningsbolag med ny behandling av bakteriell vaginos tar sikte på hemlig marknad.
Forskningsbolaget Laccure tog nyligen in 12,3 miljoner kronor i en nyemission. Bolaget utvecklar en ny behandling av bakteriell vaginos och står nu inför kommersialisering. Pengarna från emissionen ska användas för att skala upp produktionen av Laccures produkt, som är en vaginaltablett baserad på modifierade mjölksyra med långsam frisläppning.

- Vi har arbetat på att ta fram en produkt som kvinnor vill ha. Med vår mjölksyreprodukt behöver kvinnorna bara en tablett istället för att behandla dagligen under behandlingsperioden, säger bolagets vd Jeanette Robertsson.

Produkten är klassad som en medicinteknisk produkt och har fått CE-märkning. Själva substansen tillverkas i Holland, men utformningen av själva tabletten görs i Sverige berättar Jeanette Robertsson. Och när produktionen skalats upp ska bolaget börja med att testlansera behandlingen på en utvald marknad, men vilken det blir vill hon i dagsläget inte berätta. Hon är också förtegen om planerna kring lanseringen, som inte ska göras i egen regi.

- Vi samarbetar med partners, men så länge det inte finns några avtal vill jag inte gå ut med det, säger hon.

Laccure är ett projektbolag inom företagsinkubatorn Puls som riktar in sig på unga företag inom life science-sektorn. I den aktuella emissionen fick Laccure in Almi Invest som ny partner, men också den befintliga ägaren Puls gick in med en miljon kronor.

- Den kliniska dokumentationen visar att vi har en bra produkt som tar bort infektionen. Med testlanseringen kommer vi få en bild av hur konsumenten tar emot denna nya antibiotikafria behandling, säger Pontus Ottosson, vd på Puls i ett pressmeddelande.

Forskningen bakom vaginaltabletten kommer från Lunds Universitet och universitetet i polska Gdansk. Utvecklingen till färdig behandling har skett inom bolaget Laccure som bildades 2007.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047