23948sdkhjf

Glactone får kapital

Med förstärkt kassa siktar forskningsbolaget mot klinik.

Företagsinkubatorn Puls projektbolag Glactone Pharma tar in 5,5 miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska finansiera bolagets fortsatta forskning i preklinisk fas och förbereda för att ta bolagets läkemedelskandidat vidare in i klinik.


Glactone Pharma utvecklar en läkemedelskandidat mot spridd prostatacancer som avancerat till sent stadium, så kallad kastrationsresistent prostatacancer. Projektet har testats i prekliniska studier och nu håller bolaget på att arbeta fram en formulering som är lämplig för oral behandling. Nästa steg är att genomföra de första studierna i människa.

- Vi har gjort stora framsteg det gångna året och har nu identifierat en kandidatsubstans som vi går vidare med. Vårt mål är att substansen ska vara redo för de säkerhets- och toxicitetsstudier som krävs för kliniska studier om ett år, säger Martin Johansson, projektledare för Glactone, i ett pressmeddelande.

Av de totalt 5,5 miljoner kronorna som inbringades genom emissionen står Puls för två miljoner kronor.

- Samtliga projektmål som sattes upp för Glactone vid bolagsstart har uppnåtts. Glactone är ett projekt i tidig fas med en betydande marknadspotential eftersom verkningsmekanismen hos produkten sannolikt fungerar vid fler cancerformer än prostatacancer, säger Pontus Ottosson, vd på Puls, i ett pressmeddelande.

Glactones forskning baserar på den naturligt förekommande substansen galiellalactone som sägs kunna hämma cancertillväxt genom att blockera STAT3, ett signalprotein som förekommer vid bland annat prostatacancer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078