23948sdkhjf

Novartis lägger ner enhet

500 anställda berörs läkemedelsjätten ska samla produktionen på annan ort.

Läkemedelsföretaget Novartis meddelade på tisdagen att de ska stänga sin verksamhet på Old Mill Road i amerikanska Suffern utanför New York. Nedläggningen kommer att verkställas under de närmaste två-tre åren.


I verksamheten arbetar i dag 521 anställda med produktion av Novartis läkemedel, bland annat läkemedlet Diovan mot högt blodtryck. I nedmonteringen, som beräknas starta under andra kvartalet 2014, kan vissa nyckelpersoner flyttas till andra anläggningar inom företaget.

Anledningen till nedläggningen är minskade intäkter efter förlorad marknadsexklusivitet för blodtrycksläkemedlet Diovan, samt en global strategi att samla produktionen vid färre anläggningar.

- Novartis ser kontinuerligt över sin infrastruktur och tillverkningskapacitet, inklusive antal och storlek på sina tillverkningssiter. Detta är en del av vår globala strategi för att skapa utvalda globala tillverkningcenter för att bättre kunna stödja Novartis framtida produktportfölj och maximera produktiviteten, kommenterar Julie Masow, taleskvinna för Novartis, och fortsätter:

- Novartis har en robust pipeline för den amerikanska marknaden men förändringar i vår nuvarande portfölj, det vill säga förlust av exklusivitet för Diovan, har betydligt minskat efterfrågan på produkter som produceras i Suffern-verksamheten. Den efterfrågade volymen blir betydligt lägre än det minimum som krävs för att använda enheten på ett kostnadseffektivt sätt. Därför har Novarts tagit det svåra, men nödvändiga, beslutet att stänga Suffern.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078