23948sdkhjf

Astrazeneca får inneboende

Läkemedelsjättens planer på att upprätta en ny Biohub i Mölndal börjar ta form.

Life Science Sweden har tidigare skrivit om Astrazenecas planer på att öppna lokalerna i forskningsanläggningen i Mölndal för andra forskningsbolag. Nu har den första hyresgästen flyttat in.


Först ut att ta plats inom Astrazenecas väggar blev Mintage Scientific, ett holding- och management-bolag som stöttar forskande och utvecklande bolag bland annat i bioteknikbranschen. Bolaget har i dagsläget nio anställda och arbetar för närvarande med två portföljbolag, Vicore Pharma, som utvecklar blodtrycksreglerande läkemedelssubstanser som selektivt slår mot AT2-receptorn, och I-Tech, som utvecklar en ny typ av båtbottenfärg.


- Vi i Mintage ser många fördelar med att flytta in till Astrazeneca och bli en del av deras Biohub. Mintage med sina två projektinnehav ser fram emot att dels kunna dra nytta av Astrazenecas omfattande infrastruktur samt av den enorma samlade kunskapen i företage, säger Per Jansson, vd i Mintage Scientific, i ett pressmeddelande.


Planerna på att släppa in hyresgäster i forskningsanläggningen går i linje med Astrazenecas ökade fokus på öppen innovation och samarbeten med externa partners, menar bolaget. Sedan tidigare har läkemedelsföretaget öppnat portarna till forskningsanläggningarna i Boston och Alderley Park i Storbritannien och planen är att göra lika så även i Sverige. Parallellt med att den första hyresgästen flyttar in i Mölndalanläggningen letar Astrazeneca efter ytterligare inneboenden.


- Med vår unika position i Sverige spelar vi en viktig roll i att forma ett attraktivt forskningsklimat för både små och stora företag. Vi drar nytta av varandra och i samarbete med akademin blir vi starkare och kan bygga upp spetskompetens som lockar forskare och investerare från hela världen. Astrazeneca Mölndal Biohub är ett exempel på hur vi drar vårt strå till stacken, men vi välkomnar givetvis också andra, liknande satsningar i den här regionen. Samtidigt är det viktigt att vi inte glömmer att vidga oss; ett välfungerande ekosystem för life science i hela Skandinavien är ett naturligt mål för oss, säger Astrazenecas Sverigevd Jan-Olof Jacke, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173