23948sdkhjf

Potocki lämnar Diagenic

Det norska diagnostikbolaget får tf vd.
Det norska diagnostikbolaget Diagenic tappar sin vd då Paul de Potocki lämnar företaget. Tillförordnad vd blir Ruben Ekbråten, i dag finanschef på bolaget, och tillförordnandet stärcker sig över en tvåmånadersperiod.

Paul de Potocki har tidigare arbetat på det svenska medicinteknikbolaget Aerocrine samt haft ledande poster på bland annat Biovitrum, Fresenius Kabi och Pharmacia. Han rekryterades till Diagenic till sommaren 2012.

Diagenic har under det senaste året tampats med en del motgångar. Bolaget har utvärderat rekonstruktion och sett över sin finansiella situation. Efter att företaget i slutet av juli släppte negativa resultat från en studie med bolagets diagnostest för detektion av Alzheimers föll bolagets aktie 54 procent på börsen.

Senast presenterades ett sparpaket som skulle innebära att Diagenic drog ned kostnaderna med 600 000 norska kronor, motsvarande 645 000 svenska kronor, i månaden.

Diagenic utvecklar diagnostiska test för allvarliga sjukdomar där tidig upptäckt är avgörande för behandlingen. Företagets produkt bygger på identifiering av sjukdomsspecifika gener genom att genuttrycket mäts i som halten protein i ett blodprov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14