23948sdkhjf

Atos Medical får ny vd

Knycker chef från Coloplast.

Medicinteknikbolaget Atos Medical förnyar ledningen med en ny vd. Styrelsen har utsett Claus Bjerre till posten och efterträdare till nuvarande vd:n Tommy Hedberg. Tommy Hedberg tar istället en plats i bolagets styrelse där han blir vice ordförande.


Claus Bjerre är i dag chef för medicinteknikbolaget Coloplasts verksamhet i Nordamerika, Australien och Japan inom produktområdet Chronic care.


- Det kommer att bli mycket spännande att arbeta tillsammans med Claus Bjerre. Atos Medical är just nu inne i en tillväxtfas där vi ökar utvecklingstakten av nya produkter samtidigt som vi utökar våra internationella tillväxtambitioner. Claus bakgrund och erfarenheter gör att han passar perfekt för Atos Medical, säger Magnus Lundberg, Atos Medicals styrelseordförande, i ett pressmeddelande och fortsätter:


- Jag vill också passa på att tacka Tommy för hans storartade insatser för Atos Medical, som tack vare ett fokuserat arbete har haft en fantastisk tillväxt under hans ledning. Jag önskar honom lycka till i nästa fas av livet.

Atos Medical verkar inom området röst- och lungrehabilitering av patienter som har fått sitt struphuvud bortopererat på grund av cancer. Bolaget ägs av riskkapitalbolaget EQT.

Claus Bjerre tillträder sin nya tjänst den 7 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094