23948sdkhjf

Astrazeneca: “Det kommer bli vissa effektiviseringar”

Efter Astrazenecas köp av Amylin och övertagandet av diabetesforskningen kommer kompetensen delvis att överlappa, varnar bolaget.
I början av februari blev Astrazenecas utköp av den tidigare samarbetspartnern Bristol-Myers Squibb klart. Köpet innebär att Astrazeneca tar över både projekt och personal från det tidigare gemensamma bolaget Amylin. Hur integrationen ska gå till tog upp under presskonferensen i samband med Astrazenecas årsrapport släpptes på torsdagen.

- Det är glädjande att ha gjort klart köpet och redan i måndags hade vi det första integreringsmötet, sa Astrazenecas vd Pascal Soriot och fortsatte:

- Nästan 4 000 personer från diabetesverksamhet kommer till oss från både Amylin och Bristol-Myers Squibb och de ska känna sig väldigt välkomna.

Smekmånaden blir dock kortvarig. När nytillträdde finanschefen Marc Dunoyer tog över presentationen gjorde han klart att integreringen med diabetesverksamheten skulle innebära viss överlappning på kompetens och att det skulle komma att ses över. I vilken omfattning överlappningen är är i dagsläget oklar, påpekade han.

- Vi är ännu tidigt i processen och får återkomma till det.


Ökar fokus på pipeline

Mindre energi på nya förvärv och mer på befintliga projekt, var slutsatsen från Astrazenecas presskonferens i samband med att årsrapporten släpptes i dag.


Astrazeneca skär ner på it

400 it-tjänster ryker från koncernen globalt.



Astra slår förväntning

Både vinst per aktie och försäljning på bolagets stora varumärken blev högre än väntat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093