23948sdkhjf

Storägare utökar innehav i Accelerator

Efter att ha lagt budpliktsbud tar en av inkubatorns storägare över en större ägardel.
Innan julledigheten lade företagsinkubatorn Accelerators storägare budpliktsbud på resterande ägares aktier. Efter att acceptansfristen nu gått ut står det klart att storägaren utökar sitt innehav, men inte lägger vantarna på hela bolaget.

Det var efter en emission i somras som Accelerators storägare Nortal Investments, med Staffan Persson i spetsen, genom att stå som garant i emissionen passerade 30 procent av ägandet i Accelerator. Gränsen kräver vanligtvis budplikt, att ägaren erbjuder sig köpa ut resterande ägare ur sin andel, men Nortal Investments fick dispans från aktiemarknadsnämnden på grund av sin roll som emissionsgarant. I början av december föll dispansen när Nortal Investments köpte ut två andra storägare, dels Andreas Bunge genom bolaget Merkatura dels Länsförsäkringar.

Efter att Nortal Investment lagt bud på resterande aktier, som värderade aktien till 1,90 kronor aktien, har ett flertal av bolagets andra aktieägare accepterat budet. Nortal Investent ägde innan budpliktsbudet 50 procent av aktierna i Accelerator, men äger nu istället 71,9 procent av aktierna.


Accelerator är en företagsinkubator som fokuserar på startup-bolag inom life science-sektorn. I dag ingår två företag i portföljen, Addbio, som utvecklar fästning för dentala- och ortopediska implantat, och Optoq, som utvecklar en teknik för icke-invasiv mätning av blodparametrar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063