23948sdkhjf

Dignitana knoppar av dotterbolag

Moderbolaget släpper lös hjärnkylningshjälm mot annan indikation.

Medicinteknikbolaget Dignitana, listat på First North, har fått klartecken från Skatteverket att dela ut samtliga aktier i dotterbolaget Braincool till bolagets aktieägare i enlighet med lex Asea.


Dignitana utvecklar en kylhjälm som ska minska risken för håravfall vid cellgiftbehandlingar och dotterbolaget har vidareutvecklat tekniken för användning på patienter som drabbats av stroke och hjärtinfarkt samt för indikationen neonatalvård. Anledningen till avknoppningen är enligt bolaget att håravfallsindikationen stjäl resurser från de andra indikationerna och att produkterna mår bättre av att utvecklas separat.

Planen är att aktierna i Braincool ska delas ut proportionerligt till Dignitanas aktieägare i förhållande till deras aktieinnehav. För varje innehavd aktie i Dignitana erhålls en aktie i Braincool.


Under innevarande vecka planeras kallelse till extra bolagsstämma med styrelsens förslag till beslut om utdelningen.

Både bolagen har säte i Lund.[tboot_accordion_bootstrap name="UniqueName"]
[tboot_accordion_bootstrap_section color="primary" name="Dignitana" heading="Läs mer om Dignitana" number="1" open="yes"]
Kylhjälm testas i USA-studie
Siktar mot USA. Svenska Dignitanas behandling mot håravfall ska utvärderas i en studie med patienter som får cellgiftbehandling mot cancer.
Dignitana får EU-pengar till prövning
Stor EU-finansierad studie ska utvärdera mild nedkylning som en ny behandling mot stroke.[/tboot_accordion_bootstrap_section]
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062