23948sdkhjf

Addtech: “Life science utvecklas väl”

Teknikjätten Addtech säljer bra på life science-marknaden, enligt rapportsiffror.
Teknikhandelsföretaget Addtech beskriver det generella affärsläget som mer positivt och något stabilare under det senaste kvartalet, jämfört med de första sex månaderna av verksamhetsåret. Det skriver bolaget i sin rapport för det tredje kvartalet, oktober-december.

"Trots det så ökade inte omsättningen i samma takt beroende på ett antal kunders försiktighet att göra inköp inför kalenderårsskiftet", heter det i rapporten.

Under det tredje kvartalet ökade Addtechs omsättning med sex procent medan tillväxten var tolv procent under niomånadersperioden.

De senarelagda leveranserna , till bland annat tillverkande kunder och vissa kunder inom elkraftsegmentet, påverkade framförallt affärsområdena Components och Energy.

Vidare uppger Addtech att många av koncernens tillverkande kunder gjorde längre uppehåll över jul och nyår, vilket även skedde i Addtechs egna producerande enheter inom affärsområdet Industrial Solutions.

För affärsområdet Life Science har efterfrågeläget generellt sett fortsatt att utvecklas väl, uppger bolaget.

På de olika geografiska marknaderna beskrivs affärsläget för koncernens verksamheter sammantaget som något bättre i både Sverige och Danmark.

"Den norska marknaden är stabil på en hög nivå och koncernens verksamheter i Finland som har tillverkande kunder, har känt av en minskad efterfrågan. Koncernens bolag som är verksamma på marknader utanför Norden har haft en mycket positiv utveckling", uppger Addtech.

För perioden redovisar Addtech ett resultat efter skatt på 86 miljoner kronor för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, vilket kan jämföras med föregående års resultat för samma period som var 97. Nettoomsättningen uppgick till 1 502 miljoner kronor, vilket var 1 415 miljoner kronor föregående period.

Nettoomsättningen för affärsområdet life science uppgick under perioden till 1 019 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 812 miljoner kronor samma period föregående år, vilket är en ökning med 26 procent.


Under 2012 köpte Addtech upp tre företag inom life science-området . Först förvärvades holding-bolaget Bio Nordika, därefter finska Leica Nilomark och i slutet av året det svenska medtech-bolaget Active Care Sverup.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078