23948sdkhjf

Läkemedelsbolagen klarar sig bäst

Läkemedelsindustrin har haft några tuffa år sedan 2008, men den är en av de branscher som hämtat sig snabbast. Det skriver EU- kommissionen i sin årliga industrirapport.
Även om det är för tidigt att till fullo utvärdera vilka följder den senaste ekonomiska krisen gett för industrierna inom EU så har läkemedelssektorn så här långt klarat sig klart bättre än många andra branscher, det skriver EU-kommissionen i sin årliga industrirapport, som Pharma Times nätupplaga tagit del av.

Enligt rapporten har de flesta branscher ännu inte tagit sig tillbaka till de produktionsnivåer de låg på innan den ekonomiska krisen. Värst drabbade är bygg-, gruv- och teknikindustrin, skillnaden mellan olika medlemsstater uppges vara stor. Läkemedelsindustrin däremot, har visat positiv tillväxt sedan slutet på 2012.

– Rapporten visar tydligt att krisen 2008 snabbt ledde till en kraftig nedgång för europeisk industri och att den behöver riktade hjälpinsatser för att nå tillväxt igen, sade EU-kommissionens vice ordförande och kommissionär för industri och entreprenörskap, säger Antonio Tajani till Pharma Times.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062