23948sdkhjf

Hon blir ny vice vd på Sweden Bio

Ingrid Heath, tidigare chefredaktör för Life Science Sweden, ska föra företagens talan.

Du har det senaste halvåret jobbat med nättidningen Internet World, hur känns det att vara tillbaka i Life Science-svängen igen?


- Väldigt bra. Det är en viktig bransch och även om jag jobbat med andra frågor ett tag så har mitt engagemang och intresse för Life Science-frågor inte tagit paus. Dessutom är de två världarna närmare varandra än man kanske tror, i och med den ökande digitaliseringen inom hälso-sjukvården.

Vad är det för frågor du ska driva i din nya roll?

- Jag kommer att jobba mycket med policyfrågor och försöka lyssna in vad bolagen behöver för att växa och sedan försöka sammanfatta och förmedla det till beslutsfattarna. Det är ett övergripande mål för Sweden Bio att belysa komplexiteten i Life Science-branschen för politikerna och samhället i stort eftersom det är en bransch där de politiska besluten är viktiga i varje steg.

Du går nu från att vara granskande journalist till att jobba direkt med företagen, hur tror du att det blir att vara på “andra sidan”.

- Jag tror jag kommer få stor nytta av mina journalistiska erfarenheter. Det viktigaste för mig är att jag får jobba med de här frågorna, eftersom det är dem jag brinner för.

Ingrid Heath är utbildad molekylärbiolog och journalist och har tidigare varit chefredaktör för tidningarna Life Science Sweden och Läkemedelsvärlden. Hon tillträder sin nya tjänst som vice vd för Sweden Bio den 17 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.132