23948sdkhjf

Sobi väntar studieresultat för Kiobrina inom kort

Under årets första kvartal väntas forskningsbolaget att resultaten från en klinisk studie med läkemedelskandidaten Kiobrina, mot en sällsynt barnsjukdom, ska komma. Planen är att ansöka om marknadsgodkännande under årets andra kvartal.

Läkemedelsbolaget Sobi kommer att redovisa fas III-resultat beträffande den europeiska studien för Kiobrina, tillväxtmedel till för tidigt föda barn, under innevarande kvartal. Det budskapet upprepade vd Geoffrey McDonough på torsdagens telefonkonferens för nyhetsbyråer.


- Med fler veckor i mars än i februari är det mer sannolikt för mars men vi kommer att redovisa under det första kvartalet. Men vi kan inte vara tydligare än att säga att det väntas under det första kvartalet, sade vd.


En EU-ansökan för Kiobrina väntas alltjämt under det andra halvåret i år och en marknadslansering inom EU kring årsskiftet 2015/2016, enligt vd.


Den amerikanska fas III-studien för Kiobrina bedöms påbörjas under det andra kvartalet i år.


Kring blödarsjukaprojekten faktor VIII och IX upprepas tidigare bedömning om amerikanskt godkännande för faktor IX under det andra kvartalet i år och en lansering för faktor VIII runt halvårsskiftet. Vidare bedöms de båda projekten inte i någon större omfattning bidra till Sobis försäljning under 2014, då ersättningen från partnern Biogen är blygsam i början.


Vidare väntas rörelsekostnaderna öka under 2014 och 2015 i takt med att Sobi förbereder sig för lanseringarna av de båda blödarsjukaprojekten och Kiobrina. Förvisso väntas kostnaderna öka ytterligare under 2016 och 2017 men kommer då mer än väl att kompenseras av ökad försäljning, lät vd förstå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078