23948sdkhjf

Dilafor tecknar licensavtal i Asien

Tillsammans med Hong Kong-baserade Lee's Pharmaceutical ska bolaget fortsätta utvecklingen av läkemedelskandidaten tafoxiparin mot långdragna förlossningar.

Karolinska Developments portföljbolag Dilafor har tecknat ett licensavtal för sin läkemedelskandidat tafoxiparin med det Hong Kong-baserade läkemedelsbolaget Lee’s Pharmaceutical.


Enligt avtalet ger Dilafor Lee’s Pharmaceutical rätten att utveckla, tillverka och kommersialisera tafoxiparin inom indikationerna gynekologi och förlossning i Kina, Hong Kong, Macau och Taiwan. Samarbetet innebär också ett gemensamt kliniskt utvecklingsprogram där det ska testas om läkemedelskandidaten kan snabba på långvarig förlossningar hos kvinnor där förlossningen inte startat på naturlig väg.


Dilafor i sin tur, erhåller en hemlig summa pengar i förskottsbetalning och efter det milstolpeersättningar och royalties på eventuell försäljning.


- Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Lee’s Pharamceutical och att ta tafoxiparin vidare in i klinisk utveckling, säger Lena Degling Wikingsson, vd på Dilafor i ett pressmeddelande.


Tafoxiparin har tidigare testats på 263 svenska kvinnor i en randomiserad, dubbelblind och placebokontrollerad fas II- studie.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078