23948sdkhjf

Bioinvent tankar kassan

Tar in totalt 64 miljoner kronor genom en företrädesemission och en riktad emission.

Bioteknikbolaget Bioinvent har beslutat att genomföra emissioner på cirka 64 miljoner kronor, fördelat på en företrädesemission omfattande cirka 49 miljoner och en riktad emission omfattande cirka 15 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.


Företrädesemissionen är säkerställd upp till cirka 75 procent av emissionen genom tecknings- och garantiåtaganden, inkluderande teckningsåtaganden från de två största aktieägarna O.G.B.B. A. van Herk B.V. samt B&E Participation.

Rätten att teckna aktier i den riktade emissionen ska tillkomma ett begränsat antal investerare av institutionell karaktär och sker till samma emissionskurs som i företrädesemissionen. Bolaget har erhållit avsiktsförklaringar om teckning av aktierna i den riktade emissionen.

Avstämningsdag för deltagande i företrädesemissionen är den 24 mars och teckningsperioden i företrädesemissionen infaller mellan 28 mars - 11 april.

Emissionslikviden ska användas till att stärka Bioinvents finansiella ställning och säkerställa bolagets kapitalbehov under kommande 12-18 månader, enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078