23948sdkhjf

Svajig försäljning i Kina

Medtech-bolaget Aerocrine tappade i försäljning på den kinesiska marknaden, men väntar uppsving under 2014.

Aerocrines totala kliniska försäljningen av Niox Mino/Niox Vero minskade med en procent under 2013, framför allt orsakad av minskade leveranser till Kina, minskad strategisk försäljning samt valutaeffekter.


“Marknadssituationen i Kina förbättrades mot slutet av det fjärde kvartalet 2013 men beroende på tidigare lageruppbyggnad beräknas nya leveranser tidigast ske andra kvartalet 2014", skriver bolaget i sin bokslutskommuniké.

Den amerikanska marknaden visar dock en ökning inom klinisk försäljning på 21 procent (26 procent i lokal valuta). Den totala försäljningen har under perioden påverkats negativt av valutapåverkan (-2,7 procent).

Aerocrine lämnade in en ansökan för Niox Vero i december 2013 och förutsatt godkännande räknar bolaget med att lansera den i USA någon gång under andra halvåret 2014. Vad gäller Niox Vero i Europa, kommer försäljningen att utökas i början av 2014, från att ha lanserats bara på direktmarknader i slutet av 2013.

National Institute of Health and Care Excellence, NICE, i Storbritannien har publicerat en positiv rekommendation för Feno.

"Rekommendationen är viktig eftersom den utgör en grund för kostnadsersättning och en mer omfattande användning av Feno bland allmänläkare i Storbritannien. Vidare tittar andra länder och privata betalare på NICEs rekommendationer och utgår från dessa i deras arbete att granska våra produkter och vår metod. Vi förväntar oss att en slutlig rekommendation kommer under andra kvartalet 2014", skriver bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062