23948sdkhjf

Nu ska Scilifelab granskas

Fem år efter starten ska forskningsinstitutet granskas.
Vetenskapsrådet fick i dag, tisdag, uppdrag av regeringen att utvärdera verksamheten vid forskningsinstitutet Science for Life Laboratory, eller Scilifelab. Forskningsinstitutet drivs i gemensam regi av de fyra lärosätena Kungliga Tekniska Högskolan, Karolinska institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Syftet är att reda i hur de fyra lärosätena organiserat de olika delarna i verksamheten, hur KTH fungerar som förvaltare samt att se över hur de statliga medlen används.

Forskningsinstitutet Scilifelab fick extra anslag i den senaste forsknings- och innovationspropositionen som presenterades hösten 2012. Med start från 2013 fick institutet 150 miljoner kronor årligen fram till och med 2015. Under 2016 får Scilifelab en ytterligare höjning och får då 200 miljoner kronor.

Uppdraget gavs av utbildningsminister Jan Björklund och ska redovisas i en rapport till Utbildningsdepartementet senast den 30 juni 2015.

Storsatsar på life science
UPPDATERAD. Jan Björklund: ”Satsningen tar den statliga forskningsfinansieringen i Sverige till historiskt höga nivåer”.

Så här satsar regeringen på life science
2,1 miljarder öronmärkta för life science de kommande fyra åren.


Fyra miljarder till forskning
Life science ett prioriterat område i regeringens forskningssatsning.


Forskningsinstitutet ska bli världsbäst
Unika analyser, personal med spetskompetens och kraftigt ökad kapa- citet – miljonsatsningarna på det nya Scilifelab gör labbet till en spelare i världsklass.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079