23948sdkhjf

Kombinationsstudie med simeprevir visar positiva resultat

Medivirs hepatit C-läkemedel simeprevir har genomgått en lyckad fas IIa-studie ihop med BMS dito. Men fler studier krävs för att ge en helhetsbedömning.
Medivir rapporterar att fas IIa-studien för patienter med hepatit-c genotyp 1 med kombinationen av läkemedlen simeprevir och daclatasvir har genomförts framgångsrikt. Det kommer dock krävas ytterligare studier för att kunna göra en fullständig bedömning av potentialen hos kombinationen av simeprevir/daclatasvir.
Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagskvällen i samband med att resultaten presenterats vid Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections i Boston.

Studien, som omfattade patienter med HCV genotyp 1b, visade att varaktig virologisk respons tolv veckor efter avslutad behandling uppnåddes hos 75 till 85 procent i behandlingsnaiva patienter respektive 65 till 95 procent i patientgruppen som inte svarat på tidigare behandling efter 12 eller 24 veckors behandling.

Simeprevir är en proteashämmare doserad en gång om dagen, som utvecklas gemensamt av Janssen R&D Ireland och Medivir. Daclatasvir är en NS5A-hämmare doserad en gång om dagen, som utvecklas av Bristol-Myers Squibb. Studien genomfördes av Bristol-Myers Squibb.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109