23948sdkhjf

Brighter till Nasdaq

När börsen öppnades på fredagsmorgonen anslöt ytterligare ett bolag till aktiemarknaden.

På fredagsmorgonen noterades medicinteknikbolaget Brighter på Stockholmsbörsens tillväxtlista First North. Bolagets vd Truls Sjöstedt var på plats och ringde i den cermoniella klockan då börsen öppnades för handel.


Bolaget utvecklar och säljer en kombinationsprodukt för diabetespatienter. Produkten, Brighter One, kan administrera insulin samt registrera doser och tidpunkter för behandling för att underlätta uppföljning för både patient och behandlande läkare. Företaget fokuserar nu på att börja lansera produkten och genomförde nyligen två emissioner som totalt gav bolaget 35 miljoner kronor. Pengarna ska användas till lanseringsarbetet samt till produktionen som är förlagd i Vänersborg.


- För oss är det viktigt att det blir rätt. Vi ville ha produktionen nära och har testat olika anläggningar i Sverige. Det finns ingen anledning att lägga produktionen på andra sidan jordklotet, förklarar Brighters vd Truls Sjöstedt.


Parallellt med produktutvecklingen har företaget haft kontinuerliga möten med Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, i hopp om att få in Brighter One i förmånssystemet. Trots att bolaget år 2014 börjar närma sig lansering ägde första mötet med TLV rum för flera år sedan.



- Vi kände att det var bra, så man inte springer åt fel håll från början, förklarar Truls Sjöstedt.


Bolaget har dock ännu inte fått något svar, men förhoppningen är att få besked under andra halvåret i år.


Brighter var sedan tidigare ett publikt bolag noterat på Aktietorget, men vill nu ta sig an den globala marknaden och flyttade därför till en större handelsplats.


- Vi har tidigare haft väldigt bra hjälp av våra aktieägare som mailar in tips och idéer. Och det hoppas vi att vi får om vi också får in större och internationella ägare, säger Truls Sjöstedt.


Brighter har i dagsläget tio anställda och har säte i centrala Stockholm. Planen är dock att flytta verksamheten till Kista inom kort.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062