23948sdkhjf

Bactiguard tar in börskompetens

Medicinteknikbolaget rekryterar nytt till styrelsen.
Medicinteknikbolaget Bactiguard stärker styrelsen inför den planerade börsnoteringen. Ny styrelseledamot är Mia Arnhult.

Mia Arnhult är i dag vd på fastighetsbolaget M2 Gruppen och har flertalet styrelseuppdrag i bland annat klädföretaget Odd Molly och diagnostikbolaget Devyser.

- Bactiguard har en produkt som är lätt att förstå och som i högsta grad används med bra resultat. Att den dessutom ger stora samhälleliga besparingar, räddar liv och sparar kostnader för sjukvården, är ett stort plus och gör bolaget väldigt intressant, säger Mia Arnhult.

I mitten av februari meddelade det svenska medtech-bolaget Bactiguard att de planerade att notera bolaget på börsen. Just nu gör bolaget en utvärdering av en notering inom en artonmånadersperiod.

- Vi är inne i en mycket viktig fas nu med fokus på börsen. Det är därför jag är så glad och tacksam över att vi förstärker vår styrelse med Mia Arnhult. Hon har lång erfarenhet av entreprenörsdrivna företag och erfarenhet av att ta bolag till börsen, t ex klädföretaget Odd Molly. Hennes breda kompetens gör att hon är ett drömval för Bactiguard”, säger Christian Kinch, styrelseordförande och delägare i Bactiguard.

Bactiguard utvecklar katetrar som utrustats med en yta som gör det svårt för bakterier att fästa, vilket ska minska risken för bakterieinfektioner som orsakas av kateteranvändning i vården. Bactiguard har i dag försäljning i ett tjugotal länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062