23948sdkhjf

Positivt bemötande för Recipharm

Läkemedelstillverkarens aktie klev in på Stockholmsbörsen med ett glädjeskutt i samband med att bolaget noterades i dag.

Då Stockholmsbörsen öppnade på torsdagsmorgonen anslöt ytterligare ett bolag till aktiehandeln. Läkemedelstillverkaren Recipharm tog efter flera års funderingar till slut steget ut på aktiemarknaden. Öppningskursen sattes till 78 kronor aktien men värdet ökade snabbt då handeln inleddes.


Redan innan aktiehandeln öppnades var intresset för den nya aktien stort. Klockan 08:53 stod budnivån på Recipharmaktien på 86 kronor, och strax efter att handeln startat gled aktiekursen upp till 83 kronor aktien.


Bolagets grundare tillika huvudägare Lars Backsell och Thomas Eldered genomförde inför börsnoteringen en nyemission som gav bolaget omkring 900 miljoner kronor. Och intresset för både emissionen och börsnoteringen har varit stort, menar de.

- Det har varit ett väldigt stort intresse, framför allt bland institutionella ägare. Och det är ju väldigt glädjande att få ombord så bra och starka ägare, påpekar Lars Backsell.

- Sedan blev ju också emissionen kraftigt övertecknad vilket både är beklagligt för dem som inte fick chansen att köpa aktier men självklart också glädjande för företaget, inflikar Thomas Eldered.

Vad är den direkta skillnaden för er nu, som noterat bolag?

- Dels är det ett helt nytt regelverk att leva upp till dels har vi fått 5 000 nya aktieägare vars förväntningar som vi nu hoppas kunna leva upp till, säger Lars Backsell.

Recipharm noterades på Nadaq OMX Mid Cap-lista och i skrivande stund, fyra timmar efter att aktiehandeln startade ligger aktiekursen på 83-84 kronor.

Läs också:

Life science-bolagen rusar till börsen
Bactiguard, Recipharm, Episurf och Saniona. Fyra olika bolag som har något gemensamt. Tillsammans med 20 andra life science-bolag planerar de börsnotering under året. Prognosen av antalet noteringssugna är en dubblering mot 2013.

Recipharm närmar sig börsen
Genomför nu nyemission på 900 miljoner kronor inför den kommande noteringen på Stockholmsbörsen.

Recipharm till börsen
Läkemedelstillverkaren Recipharm ska till börsen. I en intervju berättar styrelseordföranden Lars Backsell om bolagets expansionsplaner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063