23948sdkhjf

Acucort tar in 4,6 miljoner

Nu letar Puls-bolaget partner och förbereder exit.
Det Helsingborgsbaserade utvecklingsbolaget Acucort har tagit in 4,6 miljoner kronor i en nyemission. Bolaget utvecklar en lättlöslig film som läggs i munnen för att användas vid akuta allergiska tillstånd. Den aktiva substansen i filmen är en sedan tidigare känd antiinflammatorisk glukokortiokoid.

Nu söker man en köpare till projektet och förbereder för försäljning. För den processen har man anlitat en internationell finansiell rådgivare.

- Vi har nu inlett försäljningsprocessen för Acucort och söker en köpare för detta projekt som fyller ett stort medicinskt behov eftersom det i dag inte finns någon liknande produkt på marknaden. Produkten är baserad på en välanvänd antiinflammatorisk substans, som är säker och effektiv, men beredningsformen är helt ny, säger Bengt Westrin, projektledare för Acucort, i ett pressmeddelande.

Acucort ingår i företagsinkubatorn Puls portfölj och förvärvades år 2010 från bioteknikbolaget Duocort, som då också ingick i Puls-stallet. Duocort utvecklade läkemedlet Plenadren för behandling av binjurebarkssvikt och bolaget såldes i slutet av 2011 till amerikanska Viropharma för drygt en miljard kronor.

I slutet av 2013 köpte irländska Shire Viropharma för 28 miljarder kronor. I samband med köpet tog bolaget också över svenskutvecklade Plenadren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062