23948sdkhjf

Biogaia tecknar avtal för den indiska marknaden

"Indien kan bli en av våra huvudmarknader", säger bolagets vd Peter Rothschild.

Probiotikabolaget Biogaia har tecknat ett icke-exklusivt avtal med schweiziska Pharma Base. Avtalet ger bolaget rättigheterna att sälja Biogaias probiotikadroppar i Indien.


Pharma Base kommer att samarbeta med en lokal distributör för marknadsföring och försäljning av dropparna under Biogaias eget varumärke. Registreringen av produkten kommer att påbörjas 2014 och lanseringen är planerad till början av 2015.


Biogaias vd Peter Rothschild säger till nyhetsbyrån Direkt att det i nuläget inte går att svara på hur mycket avtalet är värt, men säger att han har stor förhoppning till den indiska marknaden.


- Affären är stor, men det är svårt att säga exakt hur stor i nuläget. Inkomstnivån är inte den högsta i Indien, men marknaden är så pass stor, säger han och fortsätter:


- På sikt tror jag att det kan gå riktigt bra, Indien kan bli en av våra huvudmarknader. Det finns många barn i Indien och vi är starka i det segmentet.


Gällande den schweiziska samarbetspartnern Pharma Base säger Peter Rothschild att bolaget inte är jättestora på den indiska marknaden, men att det har ett starkt facit på den marknaden och har visat att man har lyckats.


Samtidigt säger han att Biogaia inte vill vara fast med en spelare i Indien och att han således gärna ser fler distributörer av bolagets produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126