23948sdkhjf

Life science-chef får gå från Business Sweden

Peter Bramberg är en av de som sägs upp när den halvstatliga myndigheten bantar.


Fram till i går onsdag var Peter Bramberg ansvarig för life science-delen inom Business Sweden. Nu får han gå när totalt 57 tjänster dras in för att banta verksamheten.

I maj varslade o rganisationen om uppsägningar av totalt 60 personer. Som anledning till varslet angavs de senaste årens negativa finansiella resultatutveckling, samt en omorganisation som slagit fel.

Uppsägningarna som nu har börjat effektueras görs enligt principen sist in först ut och totalt ska personalstyrkan bantas från 158 personer till 101.

- Vi har följt las vilket betyder att vi som arbetsgivare måste ta hänsyn dels till vilka kvalifikationer en medarbetare har och dels hur länge man har varit anställd, säger Mia Bartelson Enayatollah, kommunikationsdirektör på Business Sweden.

Hon vill dock inte kommentera enskilda personers uppsägning, men bekräftar att Peter Bramberg är en av de vars tid på Business Sweden och kvalifikationer inte räckte för en plats i den nya organisationen.

Den 1 juli ska den nya organisationen vara på plats och vad beträffar life science-delen blir den kvar, men i omstöpt form.

- Vi gör oss inte av med några verksamhetsområden, men kommer att jobba annorlunda.

Mia Bartelson Enayatollah vill i nuläget inte kommentera vem som specifikt tar över som ledare för life science-delen inom Business Sweden. I nuläget har inte samtliga som erbjudits ny roll tackat ja.

- Den nya organisationen är tänkt att träda i kraft den 1 juli, säger hon.

Hur har reaktionerna hos medarbetarna varit?

- Att vi skulle säga upp personal var inget oväntat. Sedan är det klart att man blir glad om man får stanna och mindre glad om man får gå.

Business Sweden är en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden och bildades 2013. Organisationen ska främja investerarviljan i svenska verksamheter och stärka bilden av Sverige i den globala konkurrensen. I uppdraget ingår också att skapa affärsmöjligheter och främja kompetenscentran i bland annat branschspecifika kluster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078