23948sdkhjf

Så ska läkemedelsindustrin räddas

På uppdrag av regeringen ska Susanne Ås Sivborg granska läkemedelsindustrins förutsättningar och ta fram en strategi för att rädda verksamheten i Sverige.


Regeringen har gett Susanne Ås Sivborg i uppdrag att samordna en utredning med uppdrag att ta fram en ny strategi för den svenska life science-branschen, skriver Dagens Industri. Bakgrunden är Pfizers intensiva uppvaktning av Astrazeneca tidigare i våras.

- Det här är en väldigt viktig signal från regeringens sida, säger näringsminister Annie Lööf till DI.

Susanne Ås Sivborg är generaldirektör för Patent- och registreringsverket och ska under fyra månader föra dialog med akademin, näringslivet, hälso- och sjukvården och andra aktörer med koppling till life science-industrin.

Enligt Annie Lööf har bland annat fackförbunden som varit inkopplade i samband med Pfizers bud på Astrazeneca krävt mer samordning kring hur frågan ska hanteras. Och utredaren själv tycker att det är bra att man nu tar initiativ i frågan.

- Vi har mycket kompetens här och det handlar om att ta tillvara på det på ett ännu bättre sätt, säger Susanne Ås Sivborg till DI.

Pfizer kan enligt brittiska uppköpsregler inte lägga något nytt bud förrän tidigast i november, men om de gör det då ligger mycket i händerna på aktieägarna. Målet med utredningen och den nya strategin är att påverka Astrazenecas aktieägare att fortsätta behålla ägandet. - Det tror jag att detta kommer att göra, säger Annie Lööf till DI.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078