23948sdkhjf

Xvivo tar in pengar

Medicinteknikbolaget laddar för internationell lansering av sina lungperfusionsprodukter.
I emissionen kan Xvivo få in upp till 50 miljoner kronor före emissionskostnader.

Nyemissionen är riktad till kvalificerade svenska och internationella investerare och bolaget förbehåller sig rätten att utöka nyemissionen genom emission av ytterligare aktier.

Teckningskursen för aktierna som emitteras i nyemissionen fastställdes till 37,50 kronor per aktie genom ett book-building-förfarande före börsens öppning på torsdagmorgonen den 26 juni.

Enligt ett pressmeddelande ska pengarna användas dels till lansering av Xvivo perfusionssystem, XPS och perfusionsvätskan Steen Solution i USA och Europa, dels till investeringar i nya indikationer.

- Xvivo förväntar sig att få marknadsgodkännande för Steen solution och Xvivo perfusions system, XPS på USA-marknaden inom några månader. XPS har nyligen erhållit CE-märkning. Eftersom intresset är stort för den här typen av innovativa produkter kommer kapitalet från emissionen att kraftigt stärka bolagets möjligheter att tillfredsställa marknadens efterfrågan genom att bygga upp ett rörelsekapital snabbare, säger Magnus Nilsson, vd på Xvivo Perfusions i pressmeddelandet.

Xvivo ligger för närvarande i en patenttvist med konkurrenten om perfusionsvätskan Steen Solution, tid för rättegång är fastställd i oktober i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063