23948sdkhjf

Läkemedelsverkets gd till ICHOM i Boston

Läkemedelsverkets avgående generaldirektör Christina Bångemark Åkerman flyttar till Boston och blir vd för organisationen ICHOM, International Consortium for Health Outcomes Measurement.
ICHOM grundades 2012 av Harvard Business School, Boston Consulting Group och Karolinska Institutet och är en ideell organisation med syfte att att skapa globalt enhetliga regler för mätning och uppföljning av vårdresultat för större patientgrupper.

– För mig med en lång erfarenhet av olika perspektiv av sjukvård är detta ett oerhört spännande arbete. Det finns trots allt begränsade resurser för vården och om vi ska kunna få ut maximal hälsa och välmående för patienterna är det viktigt att vårdgivare kan jämföra sig med andra och lära av varandra, så att vi hela tiden använder de mest effektiva metoderna för förebyggande och behandling, säger Christina Rångemark Åkerman i ett pressmeddelande.

ICHOM har hittills utarbetat globala standarder för att mäta och följa upp vårdresultat för hjärtinfarkt, prostatacancer, grå starr, ländryggssmärta och Parkinsons sjukdom. För närvarande pågår arbetet med ytterligare sju sjukdomstillstånd

Christina Rångemark Åkerman har varit gd för Läkemedelsverket sedan 2008. Innan dess var hon bland annat vd för Astrazeneca Filippinerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063