23948sdkhjf

Orexo fortsätter backa

Ökad försäljning och positiva resultat av fas 3-studier för Subsolv ljusglimtar för Orexo, som presenterar halvårsbokslut i dag.
Läkemedelsbolaget Orexo redovisar ett resultat efter skatt på –50,2 miljoner kr för det andra kvartalet 2014. Motsvarande siffra uppgick förra året till –115,7. Resultatet per aktie uppgick till –1:58 kr, vilket kan jämföras med nivån första kvartalet föregående år som var –4:00. Nettoomsättningen ökade till 117,3 miljoner kronor, mot 2013 års nivå på 69 miljoner kronor för andra kvartalet.

De likvida medlen uppgick vid periodens utgång till 110,6 miljoner kronor. Ett obligationslån om 500 miljoner kr emitterades och noterades under perioden.

– Andra kvartalet 2014 var ytterligare ett händelserikt kvartal för Orexo. I maj emitterade vi ett obligationslån på 500 MSEK, som fulltecknades inom några dagar och tydligt visar att investerarna har stort förtroende för våra affärsmöjligheter med Zubsolv. Senare samma månad offentliggjorde vi en ny kommersiell partner, och i juni slutförde vi två kliniska studier (ISTART och 007) med positiva resultat som ytterligare stärkte vår förmåga att differentiera Zubsolv® från konkurrenterna. Samtidigt ökade Zubsolvs försäljningsvolym (efterfrågan på tabletter) med närmare 20 procent jämfört med första kvartalet, och Zubsolv har därmed åter börjat ta marknadsandelar, säger Orexos vd Nikolaj Sørensen i en bokslutskommentar.

Under slutet av perioden stämde Orexo Atavis för patentintrång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064