23948sdkhjf

Så ska Astra Zenecas nya huvudkontor se ut

Astra Zeneca fortsätter att planera byggandet av ett nytt huvudkontor och forskningscenter i Cambridge Biomedical Campus. I dag presenteras ritningar och skisser på hur anläggningen ska se ut.
I skuggan av det inte helt avvärjda uppköpshotet från Pfizer fortsätter Astra Zeneca sina planer på att bygga ett helt nytt huvudkontor och forskningscenter i Cambridge. I dag presenteras ritningar och skisser.

Arkitektfirman Herzog & de Meurons ritningar visar en byggnad i ”trekantig ringform” som med öppna ytor och mycket glas ska både främja samarbeten inom och utom bolaget samtidigt som forskningen fokuseras och visas upp. Den låga skalan anknyter till Cambridges historiska karaktär. Bolaget räknar med att kunna börja bygga anläggningen i början av 2015.

– Vi är mycket glada över att kunna visa planerna för vår nya anläggning i Cambridge i dag. Vårt mål är att skapa ett öppet, välkomnande och levande centrum som kommer att inspirera våra team och partners att tänja gränserna för vetenskaplig innovation, säger Mene Pangalos, ansvarig för innovativa läkemedel och tidig utveckling inom Astra Zeneca, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078