23948sdkhjf

Enzymatica ökar försäljningen

Det Lundabaserade bioteknikföretaget Enzymatica redovisar en nettoomsättning på 1,27 miljoner kr under årets andra kvartal. Att jämföra med 0,5 miljoner kr för motsvarande period föregående år. Resultet efter skatt minskade till –7,50 miljoner kr (–3,54 miljoner kr). Det framgår av bolagets delårsrapport.
För det första halvåret ökade nettoomsättningen til 3,79 miljoner kr (1, 86 miljoner rk) medan resultatet efter skatt minskade till –13,97 miljoner kr (–6,08 miljoner kr).

Under det senaste kvartalet har bolaget genomfört en nyemission som tillfört 78,3 miljoner kr. I sin bokslutskommentar fokuserade bolagets vd Michael Edelborg Christensen på den geografiska expansionen.

– Med stor tillfredsställelse kunde vi i juni rapportera de första resultaten av våra satsningar på att expandera ColdZyme geografiskt. I höst kommer produkten att finnas tillgänglig via apotek i Norge och via den ledande aktören Boots i Storbritannien. Som planerat kommer vi att sälja via egen organisation i Norge och via distributör i Storbritannien. Genom expansionen möter vi ett av våra operativa mål för året – att lansera ColdZyme på marknader utanför Sverige, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078