23948sdkhjf

Bioinvent visar svarta siffror

Sålda rättigheter och milstolspbetalningar lyfter bioteknikföretaget.
Bioinvent redovisade ett resultat efter skatt på 3,7 miljoner kr för årets andra kvartal. Att jämföra med –9,4 miljoner kr för motsvarande period förra året. Nettoomsättningen ökade tlll 32 miljoner kr (12 miljoner kr).

Under perioden sålde Bioinvent tillbaka sina rättigheter till produktkandidaten ADC-1013 till Alligator Bioscience. Bolaget har också fått milstolpsbetalningar från Bayer och Servier på sammanlagt en miljon euro. Bioinvent har också genomför en företrädesemissin kombinerad med en riktad emission som har tilllfört 63,9 miljoner kr.

Under det första halvåret ökade omsättningen till 35 miljoner kr (24 miljoner kr) medan resultatet efter skatt förbättrades till –15 miljoner kr (–24 miljoner kr).

– Under andra kvartalet visade vi prov på att vi kan skapa goda intäkter från vår teknologi. Vi har sett ett växande intresse från internationella läkemedels- och biotechbolag för vår utvecklingsplattform FIRST och för våra nyckelprojekt i samband med att vi ökat vår marknadsbearbetning. Vårt forskningsarbete fokuserat på immuno-onkologi förväntas bli den största läkemedelsmarknaden inom onkologi med en potential på över 200 miljarder kronor,, säger bolagets vd Michael Oredsson i en bokslutskommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063