23948sdkhjf

Astra Zeneca höjer prognoser

Astra Zeneca höjer prognoserna i dagens delårsrapport. Avtalet med Almirall inom andningsverksamhet som presenterades i går bidrar till tillväxten.
AstraZeneca redovisar ökade intäkter på 6 454 miljoner dollar för årets andra kvartal, att jämföra med 6 232 miljoner dollar för motsvarande period förra året. Vinsten per aktie för kärnverksamheten under andra kvartalet ökade med 13 procent till 1,30 dollar i fasta valutakurser.

Avtalet med Almirall tillför strategiskt och långsiktigt värde till bolagets verksamhet inom sjukdomar i andningsvägarna. Verksamhetssamordningen kommer att leda till växande produktintäkter med vinsttillskott från 2016. Dessutom förstärker den portföljen inom astma och KOL med nya bronkodilatorer.

Bolaget höjer sin prognos för intäkter och vinst per aktie för kärnverksamheten för hela året. Intäkterna förväntas ligga i nivå med 2013. i fasta valutakurser, en ökning jämfört med den tidigare prognosen om en låg till medelhög ensiffrig procentuell nedgång. Prognosen utgår från att en generisk variant av Nexium lanseras i USA den 1 oktober.

– Vi har nu en av de mest spännande forskningsportföljerna i branschen med 14 projekt i sen utvecklingsfas. Under de senaste veckorna har vi presenterat övertygande data som visar vår potential när det gäller att väsentligt utveckla hur patienter behandlas, inklusive inom immunonkologi. Kvaliteten på den omvandling vi ser inom alla kärnområden av vår verksamhet stärker ytterligare vårt förtroende för AstraZenecas framtidsutsikter, säger koncernchefen Pascal Soriot i en rapportkommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.071