23948sdkhjf

Sanofi öppnar plånboken för Mannkind

Köper bolagets inhalerbara insulin för miljardbelopp.
Den franska läkemedelsjätten Sanofi har köpt rättigheterna till amerikanska läkemedelsbolaget Mannkinds inhalerbara insulin, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg. Läkemedlet, som går under namnet namnet Afrezza, är det enda i sitt slag på marknaden, och fick så sent som för sju veckor sedan regulatoriskt godkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

Priset Sanofi ska betala är totalt 925 miljoner dollar, motsvarande 6,4 miljarder kronor, med en direktbetalning på 150 miljoner dollar, motsvarande drygt en miljard kronor. Dessutom tillkommer betalningar på upp till 775 miljoner dollar, motsvarande 5,3 miljarder kronor, om läkemedlet når vissa försäljnings- och utvecklingsmål.

Pierre Chancel, vd för Sanofis diabetesavdelning, meddelade i en intervju med analytiker i går måndag att Afrezza inte kommer att konkurrera med bolagets befintliga diabetesprodukter utan snarare utgöra ett ”trevligt” komplement till portföljen.

- Den inhalerade produkten kommer att marknadsföras till patienterna som kämpar för att starta insulin på grund av injektionerna, sade han i samma intervju.

Affären är Sanofis andra diabetes-relaterade på två månader. I juni meddelade bolaget att de inleder ett samarbete med det amerikanska medicinteknikbolaget Medtronic för att utveckla och förenkla insulinutrustning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063