23948sdkhjf

Utför miljardköp av företag i kontanter

Johnson & Johnson köper Alios Biopharma för närmare 13 miljarder kronor, i kontanter.
Köpet uppgår till en summa om 1,75 miljarder dollar, motsvarande 12,6 miljarder kronor. Betalningen ska ske i form av kontanter.

Alios Biopharma är ett amerikanskt läkemedelsbolag som fokuserar på utveckling av behandlingar mot olika virussjukdomar. Genom uppköpet får Johnson & Johnson tillgång till företagets produktportfölj. Där ingår bland annat substansen AL-8176 som nu genomgår kliniska fas II-studier för behandling mot respiratoriskt syncytialvirus, RS-virus, hos spädbarn.

- Vi ser fram emot att genom detta uppköp få möjligheten att undersöka behandlingar för olika virusinfektioner som RSV, den sista stora barnsjukdomen som fortfarande saknar preventiva behandlingar. AL-8176 kompletterar vår egen portfölj med behandlingar i tidig utvecklingsfas för prevention och behandling av RSV som är den ledande orsaken till akuta infektioner i de lägre luftvägarna hos barn under fem år, säger William N. Hait, forskning- och utvecklingschef på Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, i ett pressmeddelande.

Transaktionen förväntas vara genomförd under årets fjärde kvartal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079