23948sdkhjf

Zenicor till börsen

Hjärtdiagnostikbolaget listas på Aktietorget efter en övertecknad emission.

Klockan nio på morgonen noterades diagnostikbolaget Zenicor Medical Systems på Aktietorget med en inledande handelskurs på 14,50 kronor per aktie.


Företaget meddelade i oktober att det avsåg att noteras på Aktietorget för att underlätta arbetet med att stärka sin verksamhet i Norden och att expandera till nya marknader, med fokus på bland annat Tyskland och Storbritannien.


Inför noteringen utförde Zenicor en nyemission för att ta in nytt kapital. Emissionen sträckte sig fram till den 5 november. Den blev tecknad till cirka 180 procent och tillförde bolaget 12 miljoner kronor före emissionskostnader.


För att tillgodose intresset hos de cirka 1 100 nya aktieägarna som kom in genom den övertecknade emissionen beslöt sig företagets styrelse för att utnyttja hela sitt övertilldelningsutrymme om 140 000 aktier. Det totala antal aktier efter nyemissionen landade på 4 453 000.


Zenicor har utvecklat diagnostikinstrumentet Zenicor-EKG för att upptäcka hjärtflimmer i ett tidigt skede och därmed minska risken för stroke. Produkten används i dag vid cirka 250 kliniker i Sverige och Norden.


Företagets mål är att ha en omsättning på 80 miljoner kronor år 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063