23948sdkhjf

Affibody i cancersamarbete

Utvecklar en ny behandling mot multipelt myelom tillsammans med Nordic Nanovector.
Det Stockholmsbaserade bioteknikbolaget Affibody har ingått ett samarbete med norska Nordic Nanovector för att utveckla nya behandlingar mot cancerformen multipelt myelom.

Med utgångspunkt i Affibodys teknikplattform med små så kallade affibody-molekyler i kombination med Nordic Nanovectors teknik för radioimmunoterapi ska företagen tillsammans ta fram nya tekniker för avancerad radioimmunoterapi mot multipelt myelom. Syftet är att i slutet av projektet kunna starta upp GMP-produktion av behandlingen så att kliniska studier kan inledas.

Eurostars-projektet sträcker sig över tre års tid och har fått finansiering i form av en miljon euro, motsvarande 9,27 miljoner kronor, från Vinnova och Norges forskningsråd.

Globala licensrättigheter för en eventuell produkt kommer att gå till Nordic Nanovector.

- Vi ser radioimmunoterapier som ett område med stor potential och en logisk fortsättning på en del av vår forskning. Eurostars-plattformen erbjuder ett utmärkt sätt för två företag med kompletterande teknik att samarbeta och tillsammans ta nya läkemedel till marknaden, säger Affibodys vd David Bejker i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078