23948sdkhjf

Satsar tolv miljoner på Metabogen

Biogaias vd blir ordförande i Metabogen efter probiotikaföretagets miljoninvestering.
Det svenska probiotikabolaget Biogaia investerar tolv miljoner kronor i Göteborgsbaserade Metabogen. I samband med detta beslut tillträder företagets vd Peter Rothschild som ordförande i forskningsbolagets styrelse.

Betalningen ska delas upp över två år. Vid dess slut kommer Biogaia äga 35 procent av alla aktier i Metabogen.

Metabogen grundades år 2011 av professorerna Fredrik Bäckhed från Göteborgs universitet och Jens B Nielsen vid Chalmers tekniska högskola, tillsammans med GU Holding som kommersialiserar forskning från Göteborgs universitet.

Företaget sysslar med metagenomik där en unik forskningsplattform används för att sekvensera genomen hos bakteriefloran i magtarmkanalen. Resultaten kopplas sedan ihop med olika hälso- och sjukdomstillstånd. Syftet är att utveckla nya behandlingar och diagnostiska metoder för tillstånd som kan kopplas till tarmfloran, exempelvis genom användning av probiotiska bakterier.

- Jag är väldigt glad att vi fördjupar vårt intressanta samarbete med Professor Fredrik Bäckhed och nu också med Professor Jens B Nielsen och deras forskargrupper, med syftet att utveckla nästa generation av probiotiska produkter som kan bli möjliga med hjälp av denna nya och avancerade teknologi, säger Peter Rothschild, vd Biogaia, i ett pressmeddelande.

Biogaia är ett svenskt bioteknikbolag som utvecklar och säljer probiotiska produkter som främst baseras på bakterien Lactobacillus reuteri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08