23948sdkhjf

Vigmed till nya marknader

Tecknar distributionsavtal för sina produkter för nålsticksskydd i Österrike.
Medicinteknikbolaget Vigmed har tecknat ett distributionsavtal med Codan Medical, som får rättigheterna att sälja företagets produkter på den österrikiska marknaden.

- Vi välkomnar Codan Medical till vårt växande samarbete inom Codan-familjen och ser fram emot att introducera våra nålskyddande produkter på den österrikiska marknaden. Jag är övertygad om att, precis som med våra andra Codan-samarbeten, kommer sättet våra produkter kompletterar varandra på garantera en snabb framgång på marknaden, säger Vigmeds Sales Director Europe, Mike Dooley, i ett pressmeddelande.

Det är ett av flera distributionsavtal som företaget tecknat under hösten. Andra länder där distributionen av Vigmeds produkter ska skötas av en partner är bland annat Frankrike, Australien och Nya Zeeland. Under hösten genomförde företaget dessutom en företrädesemission för att bland annat finansiera produktintroduktioner på nya marknader. Emissionen blev övertecknad och kommer att tillföra bolaget ungefär 56,4 miljoner före emissionskostnader.

- Det faktum att Vigmeds nyemission blev övertecknad visar på den tilltro och de förväntningar som sätts på bolaget och dess verksamhet. Bolaget tillförsäkras nu det kapital som krävs för att ta nästa steg i utvecklingen - kommersialiseringsfasen - där Vigmed fortlöpande och i rask takt etablerar distributionskanaler på ett antal nya marknader. Det är med stor tillförsikt jag ser fram emot en stark utveckling under 2015, säger Lennart Holm, styrelseordförande i Vigmed, i ett pressmeddelande.

Vigmed är ett Helsingborgsbaserat medicintekniskt företag som tillverkar nålskyddande produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095