23948sdkhjf

Tog in två miljarder

Medas företrädesemission blev fulltecknad och tillför företaget två miljarder kronor.
Den 4 december avslutades teckningsperioden i läkemedelsföretaget Medas företrädesemission. Den blev fulltecknad och kommer att tillföra företaget drygt två miljarder kronor före emissionskostnader.

Ungefär 99,7 procent av aktierna i emissionen, 33,1 miljoner aktier, tecknades med hjälp av teckningsrätter. Utöver det tillkom 47,4 miljoner aktier genom teckningsanmälningar. Det motsvarar ungefär 142,6 procent av antalet aktier i nyemissionen. Förväntningen är att de drygt 33 miljoner nya aktierna ska kunna handlas på Nasdaq Stockholm från och med den 19 december 2014.

Resultatet av emissionen är en ökning med drygt 33 miljoner kronor i Medas aktiekapital där totalsumman nu ligger på ungefär 365, 5 miljoner kronor.

Meda är ett läkemedelsbolag som utvecklar både receptfria och receptbelagda läkemedel samt generika. I början av december lämnade Meda tillsammans med partnern Cipla in en stämningsansökan i USA mot generikaföretaget Apotex för att skydda läkemedlet Dymista som används mot hösnuva.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062