23948sdkhjf

Glionova finansieras av Industrifonden

Får elva miljoner för att ta sitt preparat mot hjärntumörer till klinisk fas.
Industrifonden investerar elva miljoner genom en emission i det Stockholmsbaserade bioteknikbolaget Glionova Therapeutics. Företaget grundades under året och bedriver nu prekliniska studier med sitt småmolekylspreparat GLN-1001. Målet är att utveckla ett nytt läkemedel mot hjärncancerformen glioblastom multiforme.

Investeringen från Industrifonden är inte den första finansieringen som företaget fått under hösten. Genom emissionen kommer Glionova tillskjutas totalt 42 miljoner kronor från Industrifonden, danska Novos såddfinansiär Novo Seeds samt från investmentbolaget Healthcap .

Planen är att de nytillförda pengarna ska användas för att ta GLN-1001 genom preklinisk fas. Dessutom ska de räcka till en pilotstudie i människa. Om denna visar positiva resultat ska investerarna skjuta in ytterligare kapital i bolaget.

- Vi är mycket glada att ha fått med Industrifonden De är, tillsammans med de båda andra investerarna, några av de mest erfarna aktörerna inom nordisk life science. Detta i kombination med deras finansiella styrka gör att vi kommer att kunna gå snabbare fram mot den första kliniska prövningen, säger Eugen Steiner, vd Glionova, i ett pressmeddelande.

Idén bakom GLN-1001 baseras på forskning från Karolinska Institutet. Verkningsmekanismen är ny och riktar sig mot tumörcellerna vid glioblastom, en sjukdom som i dagsläget saknar botemedel. Glioblastom är den vanligaste formen av hjärncancer men på samma gång är det en mycket ovanlig sjukdom och företaget planerar därför att ansöka om särläkemedelsstatus för GLN-1001 både i USA och EU.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078