23948sdkhjf

Genovis satsar på USA

Startar amerikanskt dotterbolag och rekryterar två nya chefer.
Det Lundabaserade laboratorieteknikföretaget Genovis ska starta upp ett helägt dotterbolag i USA. Företaget ska ha sitt huvudkontor i Cambridge i delstaten Massachusetts. Syftet är att öka närvaron på den amerikanska marknaden, som i dagsläget utgör 60 procent av Genovis totala försäljning.

- Nu fullföljer vi vår strategi och etablerar oss med direktförsäljning på vår största marknad. Närhet till kunderna, lättillgänglig och skicklig support, lokalt lager och effektiva leveranser är viktiga hörnstenar i vårt kunderbjudande, säger Sarah Fredriksson, vd för Genovis, i ett pressmeddelande.

För att leda dotterbolaget har Genovis rekryterat John Lindsay och Philip Onigman, som båda har erfarenhet från life science-branschen.

John Lindsay grundade år 2000 företaget Sci Partners, genom vilket han hjälpt life science-företag i Europa och Nordamerika att utvecklas och bygga upp sin försäljnings- och marknadsföringsverksamhet. I dagsläget är han vice vd på Physikron som utvecklar system för masspektrometri. Han har tidigare haft ledande tjänster på företag som Millipore.

Philip Onigman är grundare till konsultbolaget Grand Street Consulting. Där ligger fokus på marknadsföring inom den biotekniska industrin. I grunden har han en kandidatexamen i mikrobiologi och biokemi från University of New Hampshire. Efter sin utbildning har han skaffat sig erfarenheter från laboratoriearbete innan han gick över till tjänster inom bland annat kommersialisering, affärsutveckling och försäljning på företag som Millipore och Lionbridge Technologies.

Lundabaserade Genovis utvecklar enzymbaserade produkter som ska användas i utvecklingen och kvalitetskontrollen av biologiska läkemedel. Ett exempel är produkten Fabricator som används av bland annat läkemedelsindustrin för att karaktärisera och kvalitetskontrollera antikroppsbaserade läkemedel. Fabricator har funnits på marknaden sedan 2009.

Tidigare i veckan meddelade bolaget att produkten nått proof-of-concept i ett projekt som företaget bedriver tillsammans med forskare vid Lunds Tekniska Högskola, LTH. Där testades Fabricators effekt i automatiserade analyslösningar. Resultaten ska nu verifieras av olika industriella aktörer.

- Resultaten är viktiga för Genovis eftersom de tydligt visar på Fabricators affärsmöjligheter i integrerade analyssystem. Det är framför allt vid kvalitetskontroll i utveckling och produktion av biologiska läkemedel som systemet har stora fördelar jämfört med dagens metoder. Vi kan se att detta på sikt öppnar upp en ny marknad för Fabricator, säger Sarah Fredriksson i ett pressmeddelande.

I november lämnade Genovis in en stämningsansökan mot Promega i USA, då företaget anser att det amerikanska laboratoriebolagets nya produkt, enzymet Ides proteas, är allt för likt Fabricator.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079