23948sdkhjf

Förbereder sitt försvar

Orexo försvarar sitt patent för smärtläkemedlet Abstral.
Läkemedelsbolaget Orexo har tillsammans med partnern Galena Biopharma fått ett så kallat Paragraph IV-meddelande från amerikanska läkemedelsjätten Actavis. Meddelandet informerar om att Actavis har lämnat in en ansökan till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA om tillstånd att marknadsföra och sälja en generisk version av Orexos läkemedel Abstral, fentanyl, i USA.

Abstral är godkänt för behandling av genombrottssmärta, det vill säga en skarp och plötslig smärta som uppkommer trots att patienten i fråga regelbundet behandlas med opioider. I USA ägs och marknadsförs läkemedlet av Galena i USA.

Orexos patent för Abstral har inte gått ut ännu. Därför lämnades en Paragraph IV-ansökan in av Actavis, för att ogiltigförklara Orexos patent.

- Vi granskar innehållet i meddelandet i nära samarbete med vår partner Galena, och kommer att ta beslut om vår respons till Actavis inom de stadgade 45 dagarna från mottagandet. Tillsammans med Galena avser vi att kraftfullt försvara våra rättigheter avseende Abstral, säger Nikolaj Sørensen, vd och koncernchef i Orexo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078