23948sdkhjf

Vinnova startar nytt SME-program

Finansierar utvecklingsprojekt i tidigt skede.
I går onsdag öppnade Vinnova den första utlysningen i sitt nya finansieringsprogram Innovationsprojekt i företag som har fått 150 miljoner kronor till sitt förfogande under året.

Programmet vänder sig till små och medelstora företag, SME-företag, med upp till 250 anställda. Dessa har sedan tidigare täckts av programmen Forska och Väx samt Vinn Nu, som nu ersätts med Innovationsprojekt i företag. Syftet är att förenkla programmets erbjudande och att göra det mer lättöverskådligt.

Innovationsprojekt i företag består av två delar. Dels kan nystartade företag ansöka för att få full finansiering för sitt projekt med upp till en halv miljon kronor, dels kan olika företagstyper få halva projektkostnaden finansierad med upp till fem miljoner.

Kravet är att de företag som ansöker om finansiering från Innovationsprojekt i företag ska bedriva tidiga utvecklingsprojekt med goda internationella utsikter.

- I tidiga utvecklingsskeden är det osäkert och riskfyllt att satsa på innovativa projekt. Det gör att marknaden underinvesterar i denna typ av utvecklingsprojekt, genom vårt stöd kan utvecklingsprojekt genomföras som annars inte hade kommit igång, säger Vinnovas chefsstrateg Kjell Håkan Närfelt i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063