23948sdkhjf

Grönt ljus för Alteco

Medicinteknikbolaget inleder klinisk studie efter nytt etiskt godkännande.
Efter ett nytt etiskt godkännande i Finland är det fritt fram för det Lundabaserade medicinteknikbolaget Alteco Medical att starta upp sin multicenterstudie Asset.

- Med godkännandet i Finland har vi nu alla etiska godkännanden för att genomföra första delen av studien, säger företagets vd Jonas Jönmark i ett pressmeddelande.

Studien har sedan tidigare fått grönt ljus i Sverige och Norge och det är vid universitetskliniker här, tillsammans med Finland, som den första delen av Asset ska äga rum. Den är senare tänkt att expandera ut i Europa.

Asset-studien genomförs i samarbete med CRO-bolaget Trial Form Support, TFS. Ansvaret för dess genomförande ligger hos professor Sten Rubertsson, överläkare vid Anestesi- och intensivvårdskliniken, Akademiska sjukhuset och professor i anestesiologi och intensivvård vid Uppsala Universitet.

Alteco Medicals fokus ligger på blodförgiftning, sepsis. Företaget har utvecklat den medicintekniska produkten Alteco LPS Adsorber som fångar in bakterietoxiner av typen lipopolysackarider, LPS, från blodet. På så vis hämmas sjukdomsförloppet bakom LPS-inducerad sepsis. I Asset-studien ska effekten av Alteco LPS Adsorber jämföras med placebo hos intensivvårdspatienter med septisk chock.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.087