23948sdkhjf

Satsar på Skåne

Tre innovationsbolag slås ihop för att få fart på regionens life science.
Under våren ska Region Skåne slå i dag de tre helägda innovationsbolagen Teknopol, Innovator Skåne och Clintrials till ett gemensamt företag.

I dagsläget erbjuder Teknopol rådgivning kring affärsidéer med internationell marknadspotential inom fälten miljöteknik, mobilteknik, nya material och inom sjukvård. Innovator Skåne har som uppdrag att identifiera och stödja utvecklingen av produkter och tjänster som bygger på en idé från uppfinnarens arbete. Clintrials Skåne ansvarar för att främja forskning och kliniska prövningar i regionens hälso- och sjukvård.

Förhoppningen är att bolagens samlade kompetenser ska gynna den skånska life science-sektorns tillväxt. Arbetet med att fusera bolagen kommer att pågå under årets första kvartal. Vardera aktör ska enligt pressmeddelandet behålla sina nuvarande uppgifter och inga personalförändringar planeras i dagsläget.

- Sammanslagningen är en del i arbetet med att öka Region Skånes bidrag till den skånska innovationsutvecklingen. Bolagen bidrar med olika infallsvinklar och flera synergieffekter kan uppnås om styrkorna samlas. Tillsammans utgör de en stark helhet med tydligt operativt fokus. Det nya bolaget blir en betydelsefull partner till det skånska näringslivet och regionens innovationsutvecklande medarbetare, säger regiondirektör Jonas Rastad i ett pressmeddelande.

Den 24 februari ska Regionfullmäktige besluta om fusionen. På samma gång ska det nya bolagets styrelse utses. Styrelsen ska sedan ansvara för att forma bolaget och leda fusionsarbetet som ska vara färdigt under den senare delen av år 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063