23948sdkhjf

Chalmers satsar på life science

Startar ny institution för bioteknik och planerar rekryteringar.
Från och med den 1 januari i år har Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg en ny institution. Där, vid Institutionen för Biologi och bioteknik, kommer fokus att läggas på hälsa och en hållbar framtid.

Institutionen delas upp i fyra avdelningar: Livsmedelsvetenskap, Industriell bioteknik, Systembiologi och Kemisk biologi. I dagsläget ligger forskningens fokus på systembiologi, livsmedelsvetenskap och industriell bioteknik. Inom en snar framtid planeras även en expansion till kemisk biologi. Målet är att ge upphov till ett innovationscentrum i Göteborgsregionen, genom att kombinera de senaste teknikerna inom fälten life science och bioteknik.

Verksamheten leds av prefekt Jens Nielsen. Han har även huvudansvaret för avdelningen Systembiologi, medan Ann-Sofie Sandberg är avdelningschef för Livsmedelsvetenskap och Lisbeth Olsson ansvarar för Industriell bioteknik.

- Jag ser fram emot att göra detta till en mycket stark institution på Chalmers, men också till en institution som förhoppningsvis kommer att positionera sig som ledande inom bioteknik både nationellt och internationellt, säger prefekt Jens Nielsen i ett pressmeddelande.

För att åstadkomma detta planeras rekryteringar. I dagsläget 160 personer anställda vid institutionen, en siffra som är tänkt att växa till 250 personer år 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093