23948sdkhjf

Yvonne Mårtensson får ledarskapspris

Cellavisions före detta vd är 2014 års vinnare av Arthur D. Little Nordic Life Science Award.
Yvonne Mårtensson var Cellavisions vd mellan åren 1998-2014. Hon får priset för sina goda ledaregenskaper inom life science. Priset överräcks i dag 22 januari vid en ceremoni i Stockholm.

– Jag känner mig väldigt stolt och hedrad över att ha blivit utvald att få detta pris. Det är ett pris som delats ut under åren till många otroligt framgångsrika personer inom life science, säger Yvonne Mårtensson i ett pressmeddelande.

Cellavision har sedan Yvonne Mårtensson tillträdde gått från att vara ett innovationsbolag till en global marknadsledare inom digitala lösningar för medicinsk mikroskopering inom hematologi.

Företagets produkter används av närmare 2 000 laboratorier i över 50 länder. Bolagets marknadsvärde uppgår i dag till en miljard kronor och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 2010.

– Yvonnes gärning har inneburit ett värdeskapande arbete tillsammans med sin organisation, styrelse och ägare. Resultatet är i dag ett framgångsrikt bolag som byggt sin affärsmodell på kloka samarbeten med partners bland annat inom produktion och distribution vilket skapar en skalbarhet och möjlighet att nå en global närvaro. Det har gett Cellavision en världsledande position, kommenterar Nils Bohlin, upphovsman och ansvarig för priset vid Arthur D. Little.

Priset ges till en person i Norden som visat mycket goda ledaregenskaper inom life science. Verksamheten ska bygga på ett starkt entreprenörskap och en hög vetenskaplig nivå. Priset delas ut för tolfte året i rad.

Cellavision utvecklar och säljer system för rutinanalys av blod och andra kroppsvätskor inom sjukvården. Analyserna utgör ofta viktigt underlag för snabba och korrekta sjukdomsdiagnoser, till exempel vid infektioner och allvarliga cancersjukdomar.

I de flesta länder sker försäljning via globala partners. Direktförsäljning sker i Norden och via dotterbolag i USA, Kanada och Japan. Bolaget har säte i Lund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063