23948sdkhjf

Innovationsrådet på väg

Snart kommer Innovationsrådet igång, lovar närings- och innovationsminister Mikael Damberg.
Under våren ska det utlovade Innovationsrådet sparka igång sitt arbete. Det sade i alla fall närings- och innovationsminister Mikael Damberg för Veckans Affärer.

Innovationsrådet ska ledas av statsminister Stefan Löfven. Förutom det kommer bland andra forskningsminister Helene Hellmark Knutsson, näringsministern och hälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström att ingå i rådet, tillsammans med andra representanter från bland annat industrin och akademin. Samordningsansvaret ligger hos näringsdepartementet, som beslutat att riskkapital är en viktig prioritering under våren.

Rådet kommer på egen hand besluta vilka frågor som ska hanteras men två problem ska i alla fall ligga i fokus: life science och de pågående klimatförändringarna.

- Life science därför att det handlar om hälsa, sjukvård, industri och näringsliv. Klimatomställningen har vi pekat ut för att prioritera den och för att vi är duktiga på cleantech i Sverige. Men också för skogsfrågan. Vi har väldiga naturresurser i Sverige som bäst utnyttjade kan höja innovationskraften också i skogsindustrin, säger Mikael Damberg till Veckans Affärer.

Läs Life Science Swedens intervju med forskningsminister Helene Hellmark Knutsson, om svensk life science-politik och förväntningarna på innovationsrådet .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189